Válassza ki országát vagy régióját.

Otthon
hírek
Megalakul a RAF Űrparancsnokság, amely Skóciában indul

Megalakul a RAF Űrparancsnokság, amely Skóciában indul

2020-11-20

RAF Space Command to be established, launching in Scotland
A miniszterelnök bejelentette, hogy a következő 4 évben 24,1 milliárd font költekezik a nemzetvédelem és a biztonság kérdésével.

Ez magában foglal egy új „Űrparancsnokságot”, amely „megvédi az Egyesült Királyság érdekeit az űrben”. Feladata lesz az Egyesült Királyság első műholdja, amelyet egy brit rakétáról indítottak.

Létrehozták a Nemzeti Kibererőt is. Célja, hogy ez "megzavarja a terroristákat, az ellenséges állami tevékenységet és a bűnözőket, és átalakítsa az Egyesült Királyság kibernetikai képességeit" - mondta a kormány. A Honvédelmi Minisztérium és a GCHQ partnersége felelős kibernetikai műveleteket fog végrehajtani, a terrorcselekmények elleni küzdelemtől a katonai műveletek támogatásáig.


"Ez a többéves rendezés nagyon örvendetes a fegyveres erők számára" - mondta Sir Nick Carter tábornok, a honvéd vezérkar főnöke. "Ez finanszírozza a modernizáció és a 2030-as évek számára szükséges digitális erő útját, integrálva a tenger, a levegő, a szárazföld, a kiber és az űr területére."

„Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a közeljövőben alkalmazkodjunk a komplex fenyegetések körének elrettentéséhez. Biztosítja hazánk védelmét, értelmet ad a globális brit víziónak, és erőteljes üzenetet küld szövetségeseinknek és ellenfeleinknek. "

Ayrshire

Alister Jack, a skót külügyminiszter szintén megerősítette az Egyesült Királyság kormányának 103 millió font összegű beruházását a dél-nyugat-skóciai régióban, aláírva az Ayrshire növekedési megállapodást.

Mivel a skót kormány szintén 103 millió fontot fektet be, a teljes beruházás a magánfinanszírozással együtt várhatóan 250 millió font lesz.

Nyolc projekt vett részt, amelyek az űrtechnikát, a regenerációt, a kutatást és az innovációt, az infrastruktúrát és a tengertudományt érintik. A skót kormány 103 millió fontot fektet be a helyi partnerekkel, akik a többivel hozzájárulnak.

A kormány nyilatkozata szerint:

„Az ügylet Ayrshire-t az Egyesült Királyság egyik vezető repülési és űrkutatási központjává teszi egy ambiciózus és átalakító Repülési és Űrprogram révén. Ezt a skót és az Egyesült Királyság kormánya egyaránt támogatja, a program teljes finanszírozása 80 millió font. 32 millió fontot az Egyesült Királyság kormánya, 30 millió fontot pedig a skót kormány fektet be, további 18 millió fontot a South Ayrshire Council finanszíroz. ”

Ian Annett, az Egyesült Királyság Űrügynökségének vezérigazgató-helyettese hozzátette:

„Az ügylet újabb lendületet ad az Egyesült Királyság növekvő űrszektorának azáltal, hogy számos új, élvonalbeli repülőgép-tevékenységet finanszíroz a Glasgow Prestwick repülőtér környékén, ideértve az űrkikötő telephelyének fejlesztését is.

Ez nemcsak magasan képzett munkahelyeket fog teremteni az egész régióban, hanem tovább növeli az Egyesült Királyság hírnevét Európa vezető új űrcéljaként, és egy lépéssel közelebb visz minket az Egyesült Királyságban zajló kisméretű műholdas indításokhoz. ”

Shetlandi Űrközpont

A múlt hónapban az Egyesült Királyság kormánya jóváhagyta a Lockheed Martin terveit, amelyek szerint kis műhold-indító műveleteit átadják a Shetlandi Űrközpontnak. Reméli, hogy ez Skóciában „több száz űr munkahely létrehozásához” vezet.

Az Egyesült Királyság Űrügynöksége (UKSA) úgy véli, hogy a vállalat tervei szerint az Egyesült Királyság Pathfinder indítását a shetlandi telephelyre, az Unst-i Lamba Ness-be (a képen) költöztetik, mind hosszú távú értéket nyújtanak, mind pedig hozzájárulnak a fenntartható, kereskedelmi célú indítópiac létrehozásához. az Egyesült Királyság űrrepülési programja, LaunchUK néven.

A Shetlandi Űrközpont arra számít, hogy 2024-re az űrkikötő helyszíne Skóciában összesen 605 munkahelyet tud támogatni, ebből 140 helyben és 210 a tágabb Shetland régióban. További 150 munkahely jön létre a szélesebb körű gyártási és támogatási szolgáltatások révén is.

Forró információk

2: 1 MIPI kapcsoló 2x adat + 1x óra D-PHY vagy 2x C-PHY számára
A PI3WVR628 névre keresztelt, hatcsatornás egypólusú, dupla dobású (SPDT) kapcsoló, amely ké...
Megalakul a RAF Űrparancsnokság, amely Skóciában indul
A miniszterelnök bejelentette, hogy a következő 4 évben 24,1 milliárd font költekezik a nemzet...
HV DC szárazföldi, légi és tengeri úton
A 3kW-os nagyfeszültségű (HV) DC tápegységek 90–264Vac bemenetet kínálnak, és választhatna...
Az AAC Clyde Space UK 10 glasgowi építésű xSPANCION műholdra ír alá szerződést
A kis műholdakat egy új, hároméves, xSPANCION nevű projekt részeként építik meg. A cél egy...
Egyesült Királyság gyártmánya: 60A 8,5 mm-es csatlakozó
„Ez azt jelenti, hogy az olyan alkalmazások, mint az akkumulátor töltése, anélkül is megcélo...