Válassza ki országát vagy régióját.

Otthon
hírek
Az AAC Clyde Space UK 10 glasgowi építésű xSPANCION műholdra ír alá szerződést

Az AAC Clyde Space UK 10 glasgowi építésű xSPANCION műholdra ír alá szerződést

2020-11-25

AAC Clyde Space UK signs deal for 10 Glasgow-built xSPANCION satellites

A kis műholdakat egy új, hároméves, xSPANCION nevű projekt részeként építik meg. A cél egy műholdas konstelláció létrehozása, amelyet a vállalkozások felhasználhatnak olyan alkalmazásokhoz, mint a műholdas alapú kommunikáció, a Föld-megfigyelés és a távérzékelés.

Az Egyesült Királyság Űrügynöksége az ESA révén 9,9 millió euróval társfinanszírozza a projektet. Számos része részesül a Scottish Enterprise által finanszírozott fejlesztési munkákból.

"Az xSPANCION forradalmasítani fogja az űr-szolgáltatás-kínálatunkat" - mondta Luis Gomes, az AAC Clyde Space vezérigazgatója. "Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen csökkentsük minden összegyűjtött üzenet, minden rögzített kép költségeit, támogatva azokat az üzleti eseteket, amelyek a mai napig nem tudták igazolni a tőkekiadásokat, hogy több száz érzékelő álljon pályán."

„Alapvetően ügyfeleinknek nem kell többé aggódniuk az űrhöz való hozzáférés módja miatt, arra összpontosíthatnak, hogy miként fejleszthetik alaptevékenységüket. Ez az xSpancion névre keresztelt projekt új alkalmazások generációját fogja katalizálni, amelyekre korábban nem volt lehetőség. ”

A projekt kiterjed egy műholdas platform és gyártási folyamat megtervezésére, a gyártásra, az engedélyezésre és az indításkoordinációra - mondta a vállalat -, valamint új technológiák kifejlesztését a jövőbeni konstellációhoz, például a meghajtáshoz, az intersatellit kapcsolatokhoz, a biztonságos és biztonságos adatok továbbítása és az ügyfélfelület.


Látni fogja, hogy a vállalat a Strathclyde Egyetemmel, a Műholdas Alkalmazások Katapultjával, a Bright Ascension-tal és a D-Orbit UK-vel közösen tervezi és indítja el a 10 műholdat.

A konstelláció fejlesztésére az ESA Pioneer Partnership Projects programból származó pénz származik, amelynek célja, hogy támogassa a vállalkozásokat az új technológiák és szolgáltatások térben történő elterjedésében.

Az AAC Clyde Space fejlett kis űrhajók, missziós szolgáltatások és űrhajó-megoldások nyújtásával foglalkozik kormányzati, kereskedelmi és oktatási szervezetek számára űralapú alkalmazásokhoz.

Glasgow műholdak

Még szeptemberben négy Spire nanosatellit, az Egyesült Királyság Űrügynökségének (UKSA) támogatásával, tegnap sikeresen elindult egy Szojuz rakétán keresztül.

A glasgow-i építésű nanosatellitek alacsony földi pályán lévő flottához csatlakoztak, amely figyelemmel kíséri a hajózási mozgásokat, segítve a globális kereskedelmi mozgások előrejelzését.

A Spire nanoszellitek közül kettő rendelkezik olyan fedélzettel, amelyet az UKSA „szuperszámítógépnek” nevez, és amelynek célja a hajók helyének nagyon pontos előrejelzése, a tartózkodási helyük nyomon követése és a kikötőkbe érkezési idejük kiszámítása. Ez azt fogja tudni, hogy a kikötői vállalkozások és hatóságok biztonságosan kezelhetik a forgalmas dokkokat.

Forró információk

2: 1 MIPI kapcsoló 2x adat + 1x óra D-PHY vagy 2x C-PHY számára
A PI3WVR628 névre keresztelt, hatcsatornás egypólusú, dupla dobású (SPDT) kapcsoló, amely ké...
Megalakul a RAF Űrparancsnokság, amely Skóciában indul
A miniszterelnök bejelentette, hogy a következő 4 évben 24,1 milliárd font költekezik a nemzet...
HV DC szárazföldi, légi és tengeri úton
A 3kW-os nagyfeszültségű (HV) DC tápegységek 90–264Vac bemenetet kínálnak, és választhatna...
Az AAC Clyde Space UK 10 glasgowi építésű xSPANCION műholdra ír alá szerződést
A kis műholdakat egy új, hároméves, xSPANCION nevű projekt részeként építik meg. A cél egy...
Egyesült Királyság gyártmánya: 60A 8,5 mm-es csatlakozó
„Ez azt jelenti, hogy az olyan alkalmazások, mint az akkumulátor töltése, anélkül is megcélo...